Здраве

10 Декември 2012

1483

Животът днес

Да се погрижим за сърцето с ОмегаПрим

За първи път у нас омега-3 се комбинират в един синергичен комплекс с други две много ценни за човешкия организъм вещества – коензим Q10 и селен.

С комбинацията от омега-3, коензим Q10 и селен цялата кръвоносна мрежа, сърдечният мускул, скелетната мускулатура, мозъкът и кръвта получават необходимата клетъчна храна, за да функционират хармонично и да са в добро здраве. Омега-3 хранят сърдечните клетки, разреждат кръвта и заедно със селена оказват силен противовъзпалителен ефект, като регулират мастната обмяна и редуцират натрупването на холестеролни плаки. От друга страна, коензим Q10 подхранва сърцето и цялото тяло с енергия, като съхранява жизнеността на всички клетки. Селенът като силен антиоксидант противодейства на окислителния риск, поддържа еластичността на кръвоносните съдове, а освен това активира и ускорява метаболизма.

!Важно за омега-3: Важно е омега-3 да са от рибено масло, защото в този случай ценните мастни киселини се получават наготово от организма, докато при омега-3 от растителен произход като лененото масло например се изисква дълъг процес на преработка и ефективността в много от случаите е минимална.

Да очакваме ли осезаем резултат?

Осезаемият ефект, по-различното усещане в сравнение с приема само на омега-3 се получава от включения в комбинацията коензим Q10. Тъй като той е мастноразтворим антиоксидант, неговото действие е още по-мощно, когато се усвоява в мастна среда, каквато се създава от омега-3 мастните киселини от рибено масло. Добре усвоеният коензим Q10 в съдружие с омега-3 и селен предизвиква осезаем прилив на енергия и подобрява жизнения тонус.

Коензим Q10 e основен компонент на всяка клетка, който се грижи за нормалното протичане на метаболитните процеси в тялото, защитава клетките от свободните радикали и поддържа имунната система в спортна форма.
Още любопитно за коензим Q10: Познат е като съставката с магически ефект. Приемът на коензим Q10, който се счита за мощен антиоксидант, може да ни помогне да преодолеем недостига на енергия в клетките и цялото ни тяло, да почувстваме по-малка нужда от сън и да усетим ефект на подмладяване.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 33